BLOGG SOM DAGBOK?

(H) Att blogga kan väl, åtminstone delvis, jämföras med att skriva dagbok. Det kan då vara av intresse att rätt förstå vad detta betyder. Den skotske poeten William Soutar har, långt innan det fanns några bloggar (1934), formulerat det på följande sätt: "En dagbok är som en drink som vi tenderar att hänge oss åt för ofta. Den blir en vana som lurar oss att säga mer än vad vi borde och mer än vi har kvalifikationer för. Den blir ett slags privattidning som kräver sin kvot av nyheter varje dag och det blir sällan mer än spaltfyllnad."


År 1804 noterade Stendhal att, - Jag är så utsliten av mina tankar att jag inte orkar skriva ner dem, trots den flaska öl jag gick och köpte. Kanske något att fundera över bland alla som ägnar sig åt att blogga!


I vår vardag är det viktigt att där ingår ett visst mått av humor. På arbetsplatser brukar det heta att personalen är vår största tillgång. Men det betyder nog inte så mycket om arbetsplatsen, som plägar vara fallet alltför ofta, är humorbefriad. Så följande dagboksanteckning, nu förvandlad till blogg, kanske kan pigga upp i vintermörkret? Den är engelsk till sitt ursprung och handlar om en kvinna som aldrig tidigare varit på middagsbjudning hos någon representant för den brittiska överklassen. Hon har därför fått stränga förhållningsorder av sin man och de lyder att hon är förbjuden att säga något under middagen. Så föreslår värdinnan att man skall bryta taffeln och dricka kaffe i biblioteket och då kan den till tystnad manade kvinnan inte hålla sig längre, och utbrister: - Är det verkligen öppet så här sent?



Kommentarer
Postat av: Ken

Om du ikke har funnet bloggen, her er linken :)

2008-02-14 @ 13:08:58
URL: http://uppsalapisten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0